onsdag, januari 29, 2014

Hejdå hosta - Hej habilitering

Vi börjar så smått få lite vardagsrutiner, Melker jag och Lova. Det tar i runda slängar 2 timmar från sängen till dagis. Det tar tid, men det är inte hälften så mycket kaos som jag hade förväntat mig. Vilket till 100% är tack vare att Lova än så länge varit samarbetsvillig ;)

Idag fick jag mig också ett mindre träningspass med att putta vagnen genom snön, varpå jag blir mött av en skyllt i hallen "Vi har löss" med det för dagen nya tillägget "Vi har även magsjuka". Är det för sent att be en stilla bön tro?

Hua. Skönt att vara hemma igen.

Dagens skottning är avklarad

 Melker ligger mätt men snorig och sussar bredvid mig. 

Förra veckan kantades av en ruskigt elak hosta. Har jobbat mig till en fin träningsvärk under revbenen. Hostan hade dock den positiva effekten att nu efteråt känns amningen som en barnlek när man slipper vakna och hosta ut och in på sig själv varannan timma däremellan.

Vardagen rullar på och det har varit ganska mysigt att vara hemma. Var orolig för att besöket av Habiliteringen i fredags skulle rör upp massa funderingar och blir jobbigt. Men det jobbiga uteblev. I stället fick jag en liten dip i söndags, men jag tror att den berodde mycket på sömnbrist och allmänt deppigt humör. Sen behövs det inte mycket för att tankarna skall komma i rullning. Jaha, där är ett monopol-spel; det kommer vi nog inte kunna spela tillsammans alla fyra som en "vanlig" familj. Och så vidare, och så vidare...

Hej habilitering

Så till Habiliteringen då. Bara namnet fick mig att få rysningar där i början på BB. Jag ville inte vara del av någon habilitering. Det låter tråkigt och institutionellt. Så mycket sjukvård. De borde kalla det något roligare.

Vi fick hembesök av en kurator och en sjukgymnast. De var inte tråkiga och institutionella alls. Unga och trevliga. Det kändes bra.

Jag var laddad med två A4 papper med frågor och efter en timma hade jag fått svar på i alla fall hälften av dem, fått en introduktion av organisationen, planen för Melker och lite övningar att öva på.

I korta drag:

Vad är då den där Habiliteringen? Jo, den ligger i Kungsbacka och består av ett team med kurator, logoped, sjukgymnast, psykolog, specialpedagog, arbetsterapeut, barnneurolog, sjuksköterska och läkare. I Kungsbacka har man två sådana här habiliterings team. Vi tillhör Nord. Man jobbar med alla möjliga bestående fysiska funktionsnedsättningar, utvecklingsstörningar och autism.

I området Kullavik/Särö finns minst 4-5 andra DS barn (de kunde inte svara exakt).

Det är inte så många läkarbesök, men vi kommer däremot att träffa sjukgymnast och logoped ungefär en gång i månaden första året. För att ge Melker de bästa möjliga förutsättningarna för att komma igång att krypa gå och prata så tidigt som möjligt.

Vi får inga extra föräldradagar, men däremot får man ett vårdbidrag varje månad för att bla. täcka utebliven arbetstid. Man får till och med resekostnaden till Habiliteringen i Kungsbacka betald. Vi är rätt glada att vi bor i Sverige....

Jag försökte klämma dem på endel information om hur utsikterna och framtiden såg ut, utifrån det vi vet idag. Melker är hyfsat stark i sina muskler - finns det en relation mellan kroppslig förmåga och hur det är med utvecklingsstörningen?

De undvek väldigt medvetet att uttala sig om någonting om framtiden. De ville inte sätta upp några begränsningar.

Jag läste om en tjej i England som fick en liten DS kille. Där tog de tester för att se hur "svår" störningen är. Men eftersom man här tycker att det inte ändrar på något utan bara sätter upp förväntningar/begränsningar. Så gör man inte sådana tester.

Jag lyckades i alla fall få en liten fingervisning om att det är "nomalt" att gå vid sisådär 2 års ålder. Puh... det blir en del bärande det... Kan vi få ned det till runt 1,5 så är jag nöjd. Vi har ju nån slags förhoppning om att han skall kunna börja förskolan som planerat, dvs efter 1år 8 mån. Skulle ju vara bra om han kunde gå tills dess. Tja, håll i dig Melker - här skall tränas! ;)

Sjukgymnasten kom med en fin träningsmatta och visade oss ett par övningar. Det handlar om att de här barnen är lite slappa i musklerna och ofta ligger med armar, ben och huvud ut åt sidorna. Övningarna är tänkta att "samla ihop kroppen" och göra att de "hittar" sina händer. Dessutom var det viktigt med vanlig nack-träning som jag gissade.

Det blir ju lite annat än med en vanlig liten knodd. Men också lite intressant.

Nästa begivenhet är första träffen med logoped och sjukgymnast 3 Mars. Men händer det nått skôj innan dess så kanske jag skriver några rader.


Liten plutt på stor matta

Melker kämpar på bra...

..men det är tröttsamt med träning

Stolt storasyster


Träning sidläge

Ligga upppallad för att "samla ihop" händerna

Annars kan de bli lite såhär...

När det "borde" vara lite mer såhär.



Duktig!


Inte lika nöjd.





onsdag, januari 22, 2014

Då börjar det - det nya livet

Jaha, då var man hemmafru igen då. Igår började Albert att jobba efter över en månads ledighet med julledighet och allt. Känns rätt skönt att få lite rutin i vardagen igen.

Men shit vad tiden går fort när man är hemma. Vad är det som händer egentligen? Känns som man lever i någon slags parallell tidsdimension som går i dubbla hastigheten. Samma tidsdimension som gäller för semestrar och pensionärer.

Igår lämnade jag på dagis 09.00, beställde en ventil till en ammningspump (mössen åt upp den gamla :/), skrev ett halvt mail till en vän innan vi fick strömavbrott och handlade två kassar mat. Det var hela dagen! Sen var klockan 15.00 och det var dags att hämta Lova igen. Hade jag varit anställd av mig själv så hade jag gett mig sparken :)


Hämtning av Lova med nya vagnen.

Lille Melker mår bra och han fortsätter att sova för det mesta. Får lite dåligt samvete för han ligger så mycket där i sin babylift. Men det märks ändå lite skillnad på kvällarna, han börjar han bli lite mer vaken och det är mysigt att sitta med honom i knät medans han sitter och kikar.



Vi har fått en hel del tips om länkar till diverse bloggar, radioprogram, Svenska Downföreningen mm. Som jag har nämnt tidigare har alla våra vänner och vänners vänner varit fenomenala med att dela med sig. Men hittills har vi inte läst nästan någonting. Jag tror att våra vänner har googlat och vet mer än oss just nu :) Men jag planerar att börja i veckan. Vi får väl se om jag lyckas skjuta upp det eller om det blir av. Det skall tydligen finnas tre bra filmer att se på Svenska Downföreningens hemsida om olika delar av livet:
http://www.svenskadownforeningen.se/stod-oss/kop-av-oss/valkommen-till-var-vardag/

På fredag kommer som jag nämnt tidigare kurator och en sjukgymnast hit. Håller på att samla på mig en hel hög med frågor. Undra hur mycket tid de har.... Vad vi har hört från flera håll så är det viktigt med stimulans för de här barnen. För att få upp dem på banan och utvecklas så tidigt som möjligt - eftersom det tar lite extra tid att lära sig. Det där är jag nyfiken på. Om man kan göra något redan nu.

Det enda jag kan komma på är lite nack-träning. Känns som att det kanske är en bra förutsättning för att kunna krypa. Det var vi dåliga på med Lova. Hon skrek i högan sky så fort man la henne på mage. Men Melker är riktigt stark i sin nacke. Och sen protesterar han ju inte så högt heller :) Han är låter nästan ingenting alls. Gruffar och grymtar lite om han är missnöjd, men skriker gör han inte mer en några sekunder.

Nähä, då var det tid för lite lunch kanske. Och bara en timma kvar tills det är dags att hämta Lova igen.....





fredag, januari 17, 2014

Första veckan hemma

Nu har det gått en vecka hemma, och livet här hemma puttrar på utan några konstigheter.

Albert är ledig och vi har gör det vi för det mesta gör när vi är lediga. Renoverar :) Veckans projekt har varit att göra klart ett gäng hyllor arbetsrummet.

Dessutom har jag spenderat galet mycket tid på att hitta en syskonvagn. Phil&Teds måste ha världens krångligaste uppsättningar barnvagnar. Alldeles för många snarlika modeller och en usel hemsida. Efter gediget blocket-sökande skickades slutligen mor och far ut för inhandling på en annons i Borås (tack mamma och pappa). Skall bli spännande att se den på söndag när de kommer hit. Och skönt att kunna ta sig ut.

All oro och alla funderingar har vi ganska effektivt lagt åt sidan och vi lever bara i nuet. Det har varit väldigt skönt, men jag oroar mig lite för att det snart kommer ett bakslag. Det borde det göra.

Det jobbigaste i veckan var att gå på första kontrollen på BVC. En helt vanlig rutinkontroll, men en påminnelse om allt som varit och allt som kommer. Ännu värre blir det nog nästa fredag när vi skall träffa Habiliteringen för första gången. En kurator och en sjukgymnast kommer hit för en första träff. Usch vill helst inte ens tänka på det. Det kommer att bli så konkret med alla besök som skall göras. Så verkligt. Samtidigt har man ju så mycket frågor som man vill ställa.

Vår söta lilla Melker mår bra och äter och sover mest fortfarande. Det har varit ett herrans ammande, men börjar gå åt rätt håll. Livet med honom är så här långt precis som med vilken annan liten knodd som helst. Lika mysigt men med lite mer uppmärksamhet kanske.

Nu måste jag gå och hjälpa Albert att göra varma mackor innan han tröttnar fullkomligt på mig och mitt skrivande.

Innan jag springer vill jag bara än en gång till tacka för alla fina, fina hälsningar, all uppvaktning och stöd vi fått. Vi är helt rörda över hur många kära vänner och fantastiska familjer vi har.

Klara färdiga - Fredasmys!

Det var en gång en förlossning

Vi satt där på sängen i fullkomlig och hjärtskärande chock. Man kanske skulle starta en blogg sa Albert. Det kändes väldigt långt bort. Det där vanliga livet som måste komma igen någon gång.

Jag vet inte om det kommer bli någon blogg eller inte, men en del av er närmsta undrar kanske hur det hela gick till. Så här kommer den – hela brokiga historian om hur vi fick våran Melker och hur han började bli en del av våra liv.

Onsdag 1/1
Det hela börjar med en liten teckningsblödning som sätter tankarna i rullning, även om det är helt normalt och jag hade det med Lova vid precis samma tid.

Torsdag 2/1
Kan inte riktigt släppa kännslan av att det är dags att börja förbereda. Packar BB väskan trots att det är 29 dagar till planerad nedkomst.

Fredag 3/1
Jag är ute och äter med Rebecka och några vänner. Känner att det är full aktivitet i magen och börjar ”dra” lite som det inte gjort tidigare. Skojjar om hur vi skall få hem bilen om det sätter igång. Jag är väldigt glad så här i efterhand att jag hann iväg på denna middagen. Det blir ju ett tag till nästa krogbesök J



Just hemkommen från tjejkvällen. 


Åker hem vid 23 tiden och vid 00-01 drar värkarna igång så smått. Inser att det nog är dags men försöker att sova.

Lördag 4/1
Vaknar vid 03. Nu går det inte att ta miste. Men shit, jag är ju inte alls förberedd! Jag skall ju på förlossningskurs först om 4 dagar! Hur var det nu det var med allting?

Tar fram telefonen och läser snabbt igenom 1177 (landstingets sida) på förlossningens olika stadier, smärtstillning och framförallt: när är det nu man skall åka in?

Installerar en värktimer på telefonen också. Hur klarade man sig utan det förr?

Resultatet är entydigt. Ca 3,5 minut mellan värkarna. Vid 2-3 skall man åka in. När skall jag väcka Albert? Hur länge kan det hålla på så här? När skall man ringa Alberts föräldrar?

Albert vaknar och inser att det faktiskt är på allvar. Vi ligger och dividerar och räknar lite innan vi ringer Alberts föräldrar vid 05.

7.45 ringer vi förlossningen och slänger oss i bilen. Har jag väntat för länge? Hoppas vi hinner ned till Varberg. Värkarna är verkligen starka nu. Värkar måste vara den konstigaste formen av förväntan och glädje.

Vi hinner. Undersökning efter ankomst: 8cm – underbart. Då väntade vi tillräckligt länge i alla fall. Det här blir ingen 30 timmars historia.

11.36 kommer lilleman. Det hela går som en dans och vi gråter det sedvanliga glädjetårana och skålar i äppeljuice. Personalen har gjort ett helt fantastiskt coachnings jobb och jag känner mig stolt över mig själv.

Melker 2 timmar gammal

Pappa & Melker på förlossningen.


Melker genomgår en läkarundersökning eftesom han är 4 veckor tidigt. Sen blir resten av dagen blir bara mys. Barnläkaren vill titta till i morgon igen för att se att allt ser ok ut.

I början gjorde det väldigt ont att tänka på och se bilder från den här eftermiddagen. Allt var så bra och vi var så himla lyckliga. Men det går lättare och lättare allt som tiden går.

Söndag 5/1

10.30: Det är morgon. Vi har sovit bra och ätit frukost och det är dags att besöka läkaren. En ren rutinundersökning i våra ögon.

Läkaren gör som de alltid brukar. Lyser och vänder och tittar och drar. Inga konstigheter. När han är klar ber han oss sätta oss ned. Han ser lite bister ut, men det har han gjort sedan vi träffade honom dagen innan. Han är nog en bister person.

Läkaren: ”Har ni funderat på att han har ett speciell utseende?”

Tiden står stilla.

Vi: ”..nej”

Minns inte de exakta orden därefter, men det var något liknande:

Läkaren: ”Han har endel karakterisktiska drag av morbus down”

Vi: ”Morbus down?”

Läkaren: ”Downs syndrom”

Vi: ”Nja, de sa att han var lite svullen om ögonen efter förlossningen. Och de kan ju se lite tilltryckta ut. Vi har ju inte så stor erfarenhet av vad som är normalt”

Läkaren: ”Jag ser en hel del tecken som tyder på det. Tungan är större än normalt. Ögonen karakteristiska. Och han är lite slapp i musklerna.” Sedan letar han efter en linje i handflatan som ofta ser ut på ett speciellt sätt hos Downs barnen. Han hittar den inte eftersom Melker är så torr.

Läkaren: ”För att vara säker måste vi göra ett test. Det kommer att ta ca 5-6 dagar eftersom det är långhelg. Men vi tittar på honom igen imorgon så kan det hända att man ser dragen tydligare. Men som jag ser det så är det högst troligt ”

Han försöker lyssna på hjärtat eftersom det är vanligt att de här barnen har hjärtfel. Men Melker är för liten för att han skall höra något. Man får kolla igen imorgon.


Världen snurrar runt. En tom grå värld. Det finns inga tankar. Bara en grå massa. Och tyngd. Så mycket tyngd. Det här händer inte. Det är bara på film sånt här händer. Snart förvinner det här och så blir allt som vanligt igen.

Men det gör det inte.

Vi pratar lite med läkaren. Om att det är positivt att hans muskler ändå är i rätt starka. Om att livet för de här barnen nuförtiden har alla möjligheter att bli fantastiskt bra.

Min första kommentar är att det kommer att ta sådan tid och energi. Och att han inte kommer att kunna ge oss några barnbarn. Helt galet så här i efterhand. Jag pratar massa. Albert sitter helt förstelnad.

Efter en stund säger jag: ”Jag vill bara gå tillbaka till rummet och få bryta ihop”

Vi går tillbaka. Men vi bryter inte ihop. Det går inte. Vi vill. Men det går inte. Det är bara tomt och grått. Och tungt. Det finns fortfarande inga tankar.

Vi pratar. Några av mina första tankar är rädslan för att det skall splittra mig och Albert. Sådant har jag sett på TV. Vi pratar om det. Albert säger att det kanske kommer att stärka oss istället. Det är så klokt. Jag älskar honom för det där orden. Så ofantligt mycket. Han kommer inte lägga benen på ryggen och förvinna från allt det jobbiga.

Vi pratar mera. Vi vill båda gråta hejdlöst. Men det kommer bara några tårar.

11:26: Vi ringer våra föräldrar. De blir såklart ledsna men uppmuntrar oss och ger oss allt stöd de kan.

Nu börjar så sakta tankarna komma. Det är inte roliga tankar. Allt som snurrar i huvudet är hur svårt och jobbigt allt kommer att bli. Och det som är allra tydligast är den extrema sorgen över att det inte blev som vi tänkt. Familjemiddagarna, semestrarna, skolan.. så mycket detaljer.

Jag återkommer ofta till känslan att jag bara vill lämna tillbaka Lilleman och åka hem och skaffa ett nytt barn. Det här var ju inte det liv jag hade ”beställt”, finns det ingen reklamation? Jag tittar på honom där han ligger i sin lilla säng, och skulle så gärna vilja känna några moderskänslor, känna kärleken. Men det gör jag inte. Det känns så sorgligt.

Vi pratar inte så mycket om alla de detaljerade jobbiga frågorna. Vi konstaterar båda att det är i stort sett det enda vi tänker på – men samtidigt är går det rätt snabbt innan vi försöker börjar plocka upp positiva saker. Det är som att vi medvetet försöker tvinga oss att inte dyka för djupt.

Jag säger att jag önskar att vi blir en glad och positiv familj trots omständigheterna. En familj som gjort något bra av situationen. Jag vill inte bli bitter.

Albert säger något av det finaste jag hört honom säga. Vi får se det som ett äventyr. En resa som vi inte gjort annars. Det blev kanske inte som vi hade tänkt oss, men nu får vi lära oss nya saker istället.

I efterhand förstår jag inte hur vi lyckades försöka peppa varandra sådär trots att vi mådde så dåligt båda två. För inombords fanns det egentligen ingenting som kändes positivt.

Men helt klart så hjälpte oss båda. Det var som att vi gjorde en överenskommelse om hur vi skulle gå vidare. Att vi skulle fixa det här,  även om det inte alls kännes så just då.

15:30: På eftermiddagen kommer farmor och farfar med Lova. Vi är rätt bra på att hålla masken för Lovas skull. Det känns skönt att försöka vara normal. Och det känns bra att få visa upp lilla Melker. Han är faktiskt ganska söt. Slutet av eftermiddagen känns lite bättre.

Mina älsklingar.

Måndag 6/1
Vi sover extrem dåligt båda två. Morgonen är jobbig och det är mycket tårar. Albert åker hem för första gången.

Jag drar mig från att vistas ute i dagrummet. Det gör för ont att se alla andra lyckliga föräldrar, så jag håller mig på rummet.

Trots det blir inte dagen långsam eller ensam. Det enda jag gör sedan lilleman kom är att styra upp maten för honom. Han skall äta var tredje timma. Först är det amning, sedan får han extra mat av personalen eftersom han inte får i sig tillräckligt själv. Samtidigt sitter jag och pumpar. Det hela tar upp emot 1,5 timma. Däremellan får man tvinga i sig lite mat och hela tiden kommer det personal i olika ärenden och provtagningar. De pratar, stöttar och kramas. Sedan är det amning igen.

Matdags.


På eftermiddagen kommer mamma och pappa. Det känns skönt att de får träffa Melker. Och skönt att träffa dem.

Tisdag 7/1
Ytterligare en riktigt jobbig natt och förmiddag. Det känns lite som att starta om varje morgon.

Albert kommer över dagen. Idag är det mormor och morfar som tar över barnpassningen. Lova verkar inte ha påverkats nämnvärt av allt som hänt. Hon har haft det bra med farmor och farfar och är sitt vanliga strålande glada jag. Det känns väldigt skönt och jag är så tacksam för all hjälp vi fick.

Dagarna går så fort. Vi pratar en hel del. Gråter ibland. Men det går framåt. Vi har rätt mysigt också. Sitter där i våra sängar och äter, ammar och pratar på ett sätt som man aldrig tar sig tid att göra hemma.

Mera matdags.


Melker ligger nästan hela dagarna i sin säng vid fönstret för att försöka bli av med gulsoten utan att behöva ligga under sollampa. Med regnet konstant droppande utanför fönstret känns effekten tveksam, men han verkar inte bli gulare i alla fall.

Dagens projekt är namnet. Men det går ganska enkelt. Melker hade funnits som kandidat redan när Lova kom, och känns rätt på nått sätt. Inga långdragna förhandlingar den här gången J

Eftermiddagen blev riktigt bra.

Dessutom har jag fått min dator och när Albert åkte hem kastar jag mig på den. Jag känner mig alldeles euforisk av lycka av att vara en del av verkligheten igen. Älskade lilla dator! Kanske var det för att det äntligen var något som kändes normalt, som det vanligt gamla livet.

Lite mail, lite tradera,  kolla lite kort från kameran. Han är allt bra söt den där lille killen i alla fall. Natten efter det så sov jag som ett barn.

Kvällsmys med datorn, Melker och jag.


Onsdag 8/1
Här någonstans har det verkligen börjat  vända. Albert sover hemma med Lova och kommer hit igen över dagen.

Albert och jag har båda en riktigt bra morgon och kan så sakta börja glädjas och tycka att det är riktigt mysigt att pyssla med Lilleman. Ligga med honom på bröstet och titta på honom de korta stunder han är vaken.

Vi är på ultraljud på en annan avdelning och får det konstaterat att inte har något stort hjärtfel som måste opereras. Två små hål mellan kammarna (blåsljud), men de förväntas växa igen av sig själv. Vi känner enorm lättnad även om varken Albert eller jag egentligen trott att det skulle vara något stort fel. Det kändes inte så på läkaren där under de första dagarnas undersökningar.

Nu börjar de överbeskyddande moderskänslorna smyga sig på. Han är så liten där han ligger på undersökningsbordet med alla EKG lapparna över hela bröstet. Han blir så ledsen när de skall ta bort dem. Jag tror att det är när vi nu plötsligt måste ha ansvar för honom och ta hand om honom utanför BB’s väggar som något händer inom mig.

Vi äter lunch och har det allmänt trevlig. Efter ett tag ringer vi våra föräldrar och tänker att vi kanske skall berätta det goda nyheterna. Det visar sig att samtliga anhöriga har varit till sig av oro inför den här undersökningen och gått och vankat av och an där hemma i väntan på att vi skulle höra av oss. Och där satt vi och käkade lunch i godan ro. Förlåt allihopa!

Vi får äntligen in nyheten om att vi fått en lillebror på Facebook. Aldrig hade vi kunnat drömma om det gensvar vi fått. Vi är så otroligt, otroligt tacksamma och rörda över alla fina ord och all uppvaktning.

Dessutom har vi fått minst en hand full kontakter till andra familjer som har barn med Downs. Efteråt får jag höra av en barnmorska att dessa familjer ofta är väldigt hjälpsamma eftersom de fått så bra stöd själva när de var i samma situation. Det känns bra och lite mindre ensamt än det nog hade gjort annars. Facebook från sin bästa sida!

Torsdag 9/1
Nu rullar det på. Lillemans gulsot verkar stabil och vi klarar oss utan solning. Matningen går också framåt och jag producerar mjölk för glatta livet. Tre gånger så mycket som han behöver. Kylskåpet är fullt av våra flaskor. Jag slipper pumpa vilket är skönt.

Alberts syster Linda hjälper till att rodda kläder. Det mesta vi har sedan innan drunknar lilleman i. Hon gör en heroisk shoppingrunda till Kungsbacka med två barn och ett uppdrag att hitta tröjor i storlek 44. Tydligen svårare än det kunde tyckas – men hon lyckas till slut med kommentaren: ”men jag minns inte riktigt vad det är jag köpt”. Tack Linda, du är en ängel!

Jag har tjatat om att få åka hem nästan sedan jag kom till BB. På eftermiddagen får vi äntligen grönt ljus. Imorgon åker vi hem!! Det känns helt rätt. 

Fredag 10/1
Det känns som man börjat bli lite smått institutionaliserad och det är lite läskigt att tänka på hur det blir att komma hem. Tänk om det blir jättejobbigt att komma tillbaka dit där allting är som förr.

Efter daglig mätning och lite lunch bär det av i alla fall. Men det blir aldrig jobbigt. Räddningen är nog att min pappa är hemma (och gräver trädgårdsland åt oss mitt i vintern...). Och strax efter kommer Alberts mamma och pappa med middagsmat (tack gulliga!). Huset är fullt och det finns inte tid att fundera så mycket.

Jag går och hämtar Lova på förskolan. Får bita mig i läppen för att inte börja gråta när hon slänger sig runt halsen på mig. "Min mamma!" Hon ser så annorlunda ut. Har hon växt på en vecka? Händerna ser galet stora ut. Och vad munnen går på henne. Inte tyst en sekund. Vad man hinner glömma på en vecka.

Kvällen blir precis som vanligt. Det vill säga inte alls som man tänkt sig. Melker kräks upp allt jag lyckats få i hans lilla kropp. Så det slutar med att när maten är klar sitter jag och ammar och Lova är så hungrig att hon får äta själv. Det är härligt normalt okontrollerat rörigt, till skillnad från sjukhusets likartade dagar och inrutade rutiner. Gud så skönt att vara hemma. Nu kan det livet äntligen fortsätta!


Utskrivning från BB.

På väg hem.

Äntligen hemma!






Lite blandade bilder


Melker 12 dagar gammal / Lova en dag gammal. Inte helt olika.

Melker 9 dagar gammal / Lova en månad gammal. Här syns skillnaderna mer.

Melker 7 timmar gammal och lite svullen.


Fräsch och ny BB avdelning.

Inte riktigt så här jag tänker mig sjukhusmat...